Søgefelt

Teleskopproteser

Teleskopkroneproteser er en ofte overset behandlingsmulighed for patienter med et begrænset resttandsæt, hvor fast protetik ikke er mulig, men hvor størst mulig stabilitet og langtidsholdbarhed alligevel ønskes. 

Behandlinger med teleskopproteser vinder disse dage indpas i Danmark. I andre lande har denne behandlingsform længe været populær, og på grund af vores internationale samarbejde, kan vi nyde godt af vores samarbejdspartneres store viden og erfaring indenfor dette område. Vores tandteknikere er velbevandrede i den seneste udvikling indenfor proteser med teleskop- og konuskroneløsninger og sidder klar ved telefonen for rådgive dig om de forskellige muligheder. 

En teleskopprotese kan være en minimalt invasiv løsning på tandløse frirum og/eller fri-ende-situationer, hvis alternativet er at erstatte det resterende tandsæt med en helprotese eller at tilbyde patienten en omfattende implantatbehandling. Generelt betragtet er det en særlig fordel ved teleskopteknikken, at der er gode fremtidsmuligheder for udvidelse af restaureringen.

 

Indikationer

Proteser med teleskopkroner kan laves på både naturlige tænder og implantater – om end der er en del uenighed om, hvorvidt teknikken er optimal på implantater. Med teleskopisk retention er det muligt at lave aftagelige løsninger helt uden, eller med meget diskrete akrylbaserede sadler. Afhængigt af det individuelle patienttilfælde kan det være muligt helt at slippe for at dække gingiva eller at lave en sublingual barre. Den stærke interne metalkonstruktion i en teleskopprotese stabiliserer i en grad, så man ofte kan undgå stel i ganen og dermed opnå væsentlig større komfort for patienten. Der er et stort antal muligheder for at anvende teleskopkroner til både helproteser og partielle proteser i kombination med bøjler, stel, barrer og almindelige krone- og brokonstruktioner. Hvis patienten mister flere tænder, kan teleskopprotesen let udvides og til sidst omdannes til en helprotese.

 

Farveprøver

Det er vores erfaring at man opnår det bedste æstetiske resultat, hvis man laver en analog farveprøve  eller digital farveprøve med fx Rayplicker.  Hos Elysee Dental kan du frit vælge den type farveskala du foretrækker F. eks. Vita Classic, Vita 3D, eller andet.), sørg venligst blot for at notere hvilken på din bestillingsseddel.Kombinerer du din farveprøve med kliniske fotos, har vi mulighed for både at se farve og morfologi, hvilket giver os endnu bedre forudsætninger for at levere en optimal løsning.

 

Karakteristika, form, størrelse og morfologi

Ønsker du særlige karakteriska på din tandprotese, kan du med fordel indtegne dem pådenne særlige bestillingsseddel. Det er også muligt at indikere hvis du har særlige øsnker til en evt. irregulær tandstilling, tandstørrelse, tandform eller morfologi her.

  •  Langtidsholdbar
  •  Stabil protese ved få faste tænder
  •  Minimal invasiv løsning