Søgefelt

Tandbeskyttere og bidskinner

Tandbeskyttere

Sport er sjovt og sundhedsfremmende. I flere sportsgrene er det dog fornuftigt at beskytte sine dyrebare tænder mod traumer. Hvert enkelt tandsæt er unikt og fortjener en individuel løsning. En individuelt fremstillet tandbeskytter er til enhver tid at foretrække mht. til pasform og komfort, sammenlignet med en standardfremstillet model forhandlet i f.eks. en sportsforretning.

 

Individuelt fremstillede tandbeskyttere

Sportsfolk og sportsklubber bør lade deres tandbeskyttere fremstille i samråd med en tandteknisk fagperson. Tandbeskytteren fra Elysee Dental er fremstillet af CE-certificerede materialer af høj kvalitet på baggrund af individuelle tandaftryk. Tandbeskytteren fås i forskellige farver og kan forsynes med eventuelt logo eller navn. Tandbeskytteren er som oftest placeret i overkæben.

 

Hvilke sportsgrene

Det er især vigtigt at anvende en tandbeskytter, når man deltager i følgende sportsgrene: (is)hockey, indendørs- og udendørs fodbold, kampsport, håndbold, basketball, rugby og vandpolo. Det er også tilrådeligt at anvende en tandbeskytter, hvis man står på skateboard, rulleskøjter eller kører på mountainbike.

 

Typer

Tandbeskytteren fås i fire forskellige varianter: Junior, Standard, Elite og Professionel.

 

Bidskinner

Elysee Dental har et stort udvalg af individuelt tilpassede bidskinner, som alle er designet til at lindre gener forårsaget af bruxisme eller bidfunktionsproblemerr, som for eksempel ømme kæber, hovedpine og tandslid.

Vores sortiment af bidskinner er omfattende og specielle ønsker modtages gerne. Vi anbefaler, at man beskytter omfattende, keramiske restaureringer i tandsættet ved at tilbyde patienten en bidskinne - især når restaureringen skyldes slid. Nedenfor finder du et udvalg af vores bidskinner.

Forma ADAPT bidskinne

Nyhed hos Elysee Dental : Forma ADAPT bidskinnen der er hård i funktionen men stadig fleksibel og komfortabel for patienten. En Forma ADAPT bidskinne designes digitalt ud fra et intraoralt scan, hvorefter den 3D printes af Keysplint SoftTM* som er et materiale fra KeyStone. Det særlige ved dette materiale er, at det er hårdt nok til at gøre skinnen stabil og funktionel, mens den samtidig er blød nok til at give din patient den ønskede komfort og holdbarhed. Se brochuren her

Bidskinne (hård)

Den klassiske bidskinne med mange muligheder for tilpasning til den enkeltes behandlingsbehov (se nedenstående skema).

 

Bidskinne (blød)

En refleksfrigørende blød bidskinne er ofte foretrukket af patienten, og kan give aflastning ved hårdt bid.

 

Bidskinne (blød indvendig/hård udvendig)

Denne refleksfrigørende bidskinne er et virkeligt godt kompromis mellem den hårde bidskinne - som oftest foretrukket af tandlægen - og den bløde bidskinne, som ofte findes mere komfortabel af patienten. Patienterne giver udtryk for, at den ikke strammer. Den er mere "tilgivende", hvis patienten ikke får den anvendt hver nat. Denne bid-
skinne er særlig god til slidte tand-sæt, da den bløde inderforing lægger sig under underskæringerne og giver god retention.

 

Termisk bidskinne

Skinnen bliver let fleksibel ved opvarmning enten i patientens mund eller i vand, som er mere end 40 grader varmt. Anbefales til patienter, som kun bruger en bidskinne en gang imellem. Denne skinne er ikke så hård i overfladen som de to refleksfrigørende bidskinner, og bruxister vil derfor lave slidspor i den.

 

Gelb-bidskinne

Denne skinne er mindre pladskrævende med lingual barre og uden akryl i fronten.

 

NTI-bidskinne    

NTI er en forkortelse for ”Nociceptive Trigeminal Inhibition”. Dette står for den medfødte beskyttelses-refleks, som udløses, når tænderne belastes for meget. Refleksen er først og fremmest forbundet med underkæbens fortænder. Den medfødte refleks udløser en nerveimpuls, som forhindrer at sammenbidning kan ske med særlig stor kraft. Anvendelsesområderne for NTI er situationer, hvor muskelkræfter skal reduceres. Dette indbefatter derfor de fleste tilfælde af mandibulær dysfunktion.

  • Forskellige farver
  • Fire forskellige typer
  • Kan fremstilles med logo eller navn