Søgefelt

Snorkeskinner

Snorkeskinner kan afhjælpe symptomer som søvnløshed, koncentrationsbesvær, træthed og hovedpine forårsaget af snorken og obstruktiv søvnapnø. Det er snorkeskinnernes formål at øge svælgvolumen og åbne luftvejene når/mens man sover. Derved forebygges vibrationerne af svælgvæggen, som resulterer i snorken. Snorkeskinner virker ved at sikre en mandibulær protrusion, med andre ord bliver underkæben fastlåst i en fremskudt position.

 

Snorkeskinnetyper

Elysee Dental tilbyder en bred vifte af snorkeskinner, heriblandt Respire snorkeskinner fra Whole You™. Respire sortimentet, der består af seks forskellige snorkeskinner. Hver skinne har sin unikke funktion, der gør det muligt at finde en passende løsning til alle typer patienter. Respire-sortimentet inkluderer blandt andet snorkeskinner med laterale bevægelsesmuligheder for bruksist-patienter. Derudover er det muligt at justere protrusionen med op til 6 mm, samt at udvide snorkeskinnerne med kugleankere og kroge med elastikker.

Vi har et bredt sortiment af snorkeskinner, og uden tvivl en som matcher din patients behov. Kontakt din lokale dentalkonsulent eller ring til vores teknikere på telefon 73 404 404 og hør nærmere. 

 

Kurser og informationsmøder om snorkeskinner

Vi afholder ofte kurser omkring en bred vifte af tandfaglige emner, herunder om behandling af snorken vha skinner, se alle vores aktueller kurser her.

Vores dentalkonsulenter besøger gerne jeres klinik og gennemgår vores snorkeskinnesortiment, kontraindikationer, de forskellige patienttyper, samt giver tips og tricks til aftrykstagning og bidregistrering.

Kontakt os endelig, så skræddersyer vi et informationsmøde, der matcher jeres behov.

 

Bidregistrering med Airway Metrics

Forudsætningen for en god snorkeskinne er korrekt bidregistrering. Der findes flere metoder og hjælpeværktøjer til bidregistrering i protrusion. Elysee Dental forhandler det innovative Airway Metrics-bidregistreringsværktøj, som udmærker sig ved også at identificere den optimale vertikale dimension i bidhøjden. Udover den enkle arbejdsgang giver bidregistrering med Airway Metrics-systemet den fordel, at patienten straks oplever resultatet i snorkeniveau. Denne tydeliggørelse af snorkeskinnens virkning giver patienten muligheden for at opleve snorkeskinnens effekt og give informeret samtykke til behandlingen.

Se video-demonstration af bidregistrering vha Airway Metrics her (engelsk).

 

Hvem kan bruge en snorkeskinne?

Snorkeskinner er udviklet til voksne for at eliminere, eller i hvert fald formindske, snorken og let til middelsvær søvnapnø, og de bliver lavet efter mål til hver enkelt patient.

 

Hvordan opleves det for patienten?

Patienten skal vænne sig til at bruge skinnen de første nætter. De fleste patienter oplever en let ubehagelig følelse i kæben eller tænderne. Disse symptomer er dog af kort varighed, og indenfor to uger er langt de fleste patienter blevet vant til at sove med skinnen.
Det er muligt, at patienten mærker en forandring i sammenbiddet om morgenen. Denne fornemmelse forsvinder som regel indenfor en time. At tygge på tyggegummi i 5-10 minutter kan fremskynde kæben til at vende tilbage til sin normale position. Det er dog vigtigt at monitorere patientens bid og kæbestilling i de normale efterfølgende kontrolbesøg. Der kan være risiko for en let forandring, som må vurderes individuelt i relation til de fordele, som patienten oplever.

 

Kontraindikationer

Kontraindikationer for optimal success er:
- Patienter med et begrænset tandsæt og manglende knoglefæste
- Patienter, der har et ortodontisk apparat i munden
- Patienter med kæbeledsproblemer
- Patienter, der lider af svær obstruktiv søvnapnø kan muligvis hjælpes, men skal monitoreres af øre-, næse- & halslæge
- Patienter med nasale obstruktioner (polypper)

 

 

Airway Metrics
  • Reducerer snorken
  • Høj komfort
  • Individuelt udformet