Søgefelt

Fleksible delproteser

Hos Elysee Dental fremstilles vores fleksible delproteser af thermoplastisk polyamid. Materialet er meget fleksibelt og har en høj styrke. Det er let at justere og polere, og det er modstandsdygtigt overfor misfarvning. Materialet kan udformes endog meget gracilt og udmærker sig ved en fin translucens.

En fleksibel delprotese kan være en god økonomisk løsning for en patient, der venter lidt med en bro. Den kan også være et meget fint provisorie i forbindelse med implantatbehandlinger.

Vores fleksible delprotese er en minimalt hydrofil tandprotese. Protesen absorberer meget lidt/ingen fugt eller ubehagelige lugte, og er derfor ikke følsom over for farveændringer. Protesne er lavet af termoplastisk polyamid, som er et fuldsyntetisk protesemateriale, som kan anvendes til patienter, der har svært ved at acceptere metalstel eller har allergi overfor krom-kobolt eller PMMA akryl. Materialet er monomer-frit.

Egenskaber for en fleksible delprotese

En fleksibel delprotese er meget let, smidig og vender altid tilbage til dens oprindelige form. Tandprotesen egner sig derfor især til at dække anatomiske strukturer i underskæringer.  Den høje fleksibilitet af materialet betragtes ofte som en forbedring af komforten. Elasticiteten ligger imellem PMMA akryl og nylon. Protesematerialet er stærkt nok til også at kunne omfatte okklusale støtter.

Farvevalg for en fleksibel delprotese

Takket være materialets translucens er stillet i den fleksible delprotese mindre iøjefaldende end det traditionelle protesestel produceret i mindre gennemsigtigt akryl. Med tre disponible farver er der en farve, der passer til de fleste patienter, og som tilpasser sig rigtig godt også i fronten. For den synlige del facialt kan tandprotesen også fremstilles med gennemsigtige eller tandfarvede bøjler.

Indikationer for en fleksible deltprotese

Den fleksible delprotese er specielt velegnet som midlertidig protese inden unitor, som ekstensionsled og som immediatprotese. Desuden er de yderst velegnede som midlertidig protese ved implantatbehandling. Takket være den høje resistens er det farvebestandige materiale næsten uforgængeligt. Materialet kan nemt poleres, hvorfor eventuelle nødvendige ændringer nemt kan udføres i tandlægestolen. En fleksible deltprotese er også velegnede som en permanent løsning, bemærk dog at på grund af karakteren af materialet er det ikke muligt at reparere/udvide eller rebasere dem.

Farveprøver

For at opnå den bedste æstetiske løsning, anbefaler vi at man laver en farveprøve - enten analogt eller digitalt med fx Rayplicker. Vi har mulighed for at benytte alle tilgængelige farveskalaer, så noter venligst på bestillingssedlen  hvilken farveskala, der er brugt (F. eks. Vita Classic, Vita 3D, eller andet.). Det kan ofte være en fordel at kombinere  sin farveprøve med kliniske fotos

Tager man et foto i en lige vinkel og et ekstra foto i en vinkel på 15 – 20 grader, og holder man den/de valgte farveprøve(r) op til patientens tænder, så kan vi her både se farve og morfologi.

 

Karakteristika, form, størrelse og morfologi

Er der særlig tandkarakteristika du ønkser reflekteret i den fleksible delprotese kan du downloade en særlig bestillingseddel her. Se evt. vores bestillingsseddel til indtegning af størrelse, form og i morfologi her. Og ønsker du en særlig irregulær tandstilling, kan du se eksempler her.

 

  • Æstetisk
  • Biohygiejnisk
  • Fri for metal og monomer